Werkwijze

” De lichaamstaal van paarden geeft diepgaande lessen voor communicatie tussen mensen onderling . ” (Monty Roberts)                                                                                                                                                                                                                                 Een activiteit bij Appel & Peerden coaching start altijd met een kop koffie of thee en iets lekkers ! Tegelijkertijd hou ik een korte introductie waarin ik uitleg geef over een aantal zaken die handig zijn om te weten over het paard en paardengedrag. Ik maak ook afspraken met de deelnemers gericht op de veiligheid tijdens de sessies.

Daarna gaan we naar de bak waar we werken in een afgezet deel van de bak. Het paard loopt los en heeft niets op of aan. Er is ruimte om de behoeftes van deelnemer(s) te inventariseren en of er al dan niet een hulpvraag voor handen is.

Tijdens en na de oefeningen met het paard zal ik observeren,vragen stellen en evalueren. Wanneer we werken met een meerdere deelnemers dan zal ik ook hen betrekken in het evalueren en observeren. Daar waar nodig kunnen we veranderingen aanbrengen in de aanpak en zien wat het oplevert. Ik zal zoveel mogelijk proberen een vertaalslag te maken naar situaties in het dagelijks leven.

De activiteiten zijn voor iedereen geschikt !